Actueel
Nieuwsbrief Augustus 2022
Middelburg, Maandag 8 augustus 2022,
Beste leden van de VOM,
Terwijl de eerste graanschepen Oekraïne verlaten, Amerika Taiwan bezoekt en de boeren protesteren is in het serene Middelburg de Kermis neergestreken. Een door velen gewild en ongewild terugkerende festijn.

De vakanties zijn volop bezig en dagelijks is de stad vol met toeristen en andere bezoekers. De ene dag geven ze wat meer uit dan de ander maar klagen hoeven we dit jaar zeker niet.

EN WAT HOUDT HET BESTUUR BEZIG DEZE ZOMER?

De afgelopen tijd ben ik bij een aantal voor mij nieuwe gezichten binnen geweest. Leuke ontmoetingen en in me opgenomen wat er speelt.

Een pijnpunt wat steeds groter lijkt te gaan worden is de Handhaving. Van bijna iedereen verneem ik wel het gemis op gewenste momenten en ongewenst en verkeerd aanwezig als het niet nodig is. En hoe weinig heeft onze stad er eigenlijk. Een zaak die binnenkort toch echt besproken moet gaan worden.

Het kan ook niemand ontgaan zijn dat er steeds meer mensen onze mooie stad bezoeken op een fiets. Fijn natuurlijk en zeer milieu technisch prima. Het parkeren hiervan en het respecteren van het voetgangersgebied is daarentegen een pijnpunt. De fiets moet eigenlijk net binnen staan en men wil tot de deur fietsen. Het lijk wel dat borden wonderbaarlijke toverspreuken maar niemand ziet ze. Hier hebben we ook eindelijk een toezegging op om over om de tafel te gaan met B&W.

De VOM heeft nu zijn eigen website, een nieuw platform DiscoverMiddelburg is gestart en waar we een partnerschap mee gestart zijn. De website van WijZijnDeStad zal prominenter de stadsverhalen gaan uitstralen. Hierover verder meer.

De verhalen op WijZijnDeStad zoekt Edwin vaak zelf op. Onze leden wil ik oproepen om hem te betrekken wij initiatieven van je bedrijf of straat. Hij komt graag bij jullie langs voor een item.

Tot slot wil ik jullie nogmaals oproepen dat als je ons nodig hebt spreek me aan op straat, bel me op of tik een Appje. Ik ben er voor jullie.

Veel ondernemers plezier en tot snel,
Peter

WEBSITE VOM

Eindelijk hebben we zelf een website. Na een lange voorbereiding is hij vorige maand live gegaan.

Nu zijn we voor de buitenwereld ook vindbaar. Kan men vinden wat we doen en waar  we voor staan. Dat we voor onze leden de belangen vertegenwoordigen richting Ambtelijke instanties en andere organisaties.

Deze informatieve site bestaat naast WijZijnDeStad die echt bestaat voor de bezoekers via de stadsverhalen.

Neem eens een kijkje op: www.ondernemersmiddelburg.nl
WISSELGELD SERVICE

Wisten jullie dat de VOM een kleingeld wissel service heeft? Het kleine geld van de opbrengst van de toiletten aan het zusterplein gebruiken we om onze leden stort- en opneemkosten te laten besparen.

Heb je behoefte aan kleingeld* of wil je er juist van af. Stuur een WhatsApp bericht aan 06-2265 1843 en verzoek precies wat je nodig hebt en wie het nodig heeft. Dan zorgen wij dat het dezelfde dag bij je in de zaak komt**

*) alle munten,vijf en tien euro briefjes. ( m.u.v. €0,05)
**) zolang de voorraad strekt

PARTNER IN DISCOVER MIDDELBURG

Via de diverse media hebben jullie waarschijnlijk al vernomen van een nieuw opgezet platform ‘Discover Middelburg’. Een initiatief van de Middelburgse onderneming, Boldr Digital Agency. Verschillende bedrijven hebben inmiddels contact gehad met ze en ook het VOM bestuur heeft kennis genomen van dit platform. Een platform wat zich speciaal richt op de bezoeker van Middelburg, met name afkomstig uit Nederland, Duitsland en België. Dit platform is aanvullend op onze VOM site WijZijnDeStad, die is voornamelijk gericht is op inwoners van Middelburgen Walcheren.

Wij zijn dus danig enthousiast dat we een partnerschap zijn aangegaan met Discover Middelburg. Samen vormen we een nog krachtiger promotiemiddel om Middelburg onder ieders aandacht te brengen, dichtbij en veraf !

​Neem eens een kijkje op:  www.discovermiddelburg.nl

SAMEN RECHT VINDEN

Ben je ZZP’er of heb je je eigen bedrijf? Juridische of financiële problemen kunnen dan als een zware last op je schouders voelen. Het team van Samen Recht Vinden helpt je deskundig op weg naar een oplossing

https://wijzijndestad.com/verhalen/samen-recht-vinden-gratis-bemiddeling-bij-juridische-problemen-voor-iedereen/

NIEUWE LEDEN:

Ook deze maand hebben we een aantal leden mogen toevoegen aan het ledenbestand. Wij heten de volgende bedrijven van harte welkom:
– ECCO Schoenen Middelburg
Wij nodigen deze nieuwe leden en uiteraard ook alle bestaande leden uit zaken met ons te delen waar wij bij van dienst kunnen zijn.

KAARTEN BESCHIKBAAR VOOR DE SINTERKLAAS VOORSTELLING OP 27 NOVEMBER 2022

Ook aan de intocht van Sinterklaas doneert de VOM jaarlijks een bedrag. Los hiervan organiseert de Stichting Evenementen Middelburg een Sinterklaas voorstelling. Hiervoor hebben we vier kaarten* ontvangen

Stuur een email naar voorzitter@ondernemersmiddelburg.nl en geef de namen op van de personen die naar het festival gaan.  *)maximaal 1 kaart per VOM-lid en First Come First Serve

Met vriendelijke groet,

Michelle Bartlett, Judith Bijl, Bert Gunter en Peter Blom
Bestuur Vereniging Ondernemers Middelburg

Het bestuur van de VOM zoals dit jaar voor jullie beschikbaar is.
Voorzitter:
Peter Blom
TEL: 06-2478 1419
Email: voorzitter@ondernemersmiddelburg.nlPenningmeester:
Bert Gunter
email: penningmeester@ondernemersmiddelburg.nlBestuursleden:
Michelle Bartlett
Judith Bijl

email: info@ondernemersmiddelburg.nl

Secretaris:
VACATURE:
TEL: 06-2822 3199
Email: secretaris@ondernemersmiddelburg.nl