Actueel
Nieuwsbrief Juni 2022

 

Middelburg, zaterdag 25 juni 2022

Beste leden van de VOM,

Juni is bijna afgelopen en we kunnen terugkijken op een mooie drukke festival maand. Het was een gezellige maand. Een mooi voorbode voor wat er de komende maanden nog gepland staat. Het beloofd een mooie zomer te worden.

VAN DE BESTUURSTAFEL

Als bestuur hebben we ook niet stil gezeten. Diverse dossiers hebben de revue gepasseerd. Deze maand veel ondernemers gesproken. Het is mooi dat het druk is maar ook kunst- en vliegwerk voor bijna iedereen geldt dat ze personeel nodig hebben. Al is het maar één extra en er zijn collega’s die echt serieus te korten hebben. Krijg je een sollicitant die niet bij jouw onderneming past maar wellicht bij een ander? Stuur hem/haar dan door. Dat verlaagd de drempel.

Één belangrijk punt afgelopen maand wat zeer relevant is was het integraal veiligheidsbeleid. Hierin kwam naar voren dat de grootste stijging in criminaliteit ligt in CYBER-criminaliteit. +70% Een groot probleem voor je bedrijf mocht het je overkomen. Er komt ook nog eens een groot deel schaamte bij kijken, Hoe had ik zo stom kunnen zijn? Schroom niet om als het je gebeurd zo snel mogelijk hulp in te roepen. Dan kan geprobeerd worden de schade beperkt te houden.  kijk een op: https://www.fraudehelpdesk.nl/ Ben je bewust van wat je doet online. Met één click of een link kan het al fout gaan.

MIDDELBURG WINTERSTAD

Hoezo? Het is pas net zomer? Ja nu al zijn we gestart met de gesprekken rond om de kerstmunten en de winterverlichting.  Dit is elk jaar weer veel werk en vraagt veel voorbereiding.

NIEUWE ONTMOETINGEN

Afgelopen week knetterde het even via de media met het nieuwe college. Een dossier wat al jaren speelt leek zomaar genegeerd te worden en er werd anders beslist. Plein 1940 moest weer vol komen met fietsen. Niet dus! Na een excuusmail en een goed gesprek met de desbetreffende wethouders is er nu de toezegging dat na het zomerreces het fietsparkeerprobleem grootser gaan bekijken en aanpakken. Het kan niemand ontgaan zijn dat er op bepaalde dagen meer fietsen dan mensen op straat zijn Hier moet actie op komen. Net als voor het terrassenbeleid wat komende periode geëvalueerd gaat worden is er een toezegging inspraak in te krijgen.

NIEUWE LEDEN:

Ook deze maand hebben we een aantal leden mogen toevoegen aan het ledenbestand. Wij heten de volgende bedrijven van harte welkom:
– Lunchroom ’t Geere Pleintje
– Afdeling Snoepzaken

Wij nodigen deze nieuwe leden en uiteraard ook alle bestaande leden uit zaken met ons te delen waar wij bij van dienst kunnen zijn.

AED’s in de stad:

Op diverse plaatsen hangen in de binnenstad AED’s. Het is alleen niet van alle apparaten duidelijk waar ze hangen. Als je er een heb, aan je pand of erin, meldt hem dan aan op diverse plaatsen. Dit kan levens redden!

Hart veilig Walcheren:
https://hartveiligwalcheren.nl/aeds-in-de-gemeente-middelburg/

en ben je dan ook nog eens getraind? Meld je dan aan via: https://hartslagnu.nl/aed/aeds-in-mijn-omgeving/ Ook daar kun je de AED aanmelden en dus als het nodig is vinden.

Stel je pand open voor Citytrail Middelburg op 9 september 2022!

Na het succes in 2019 vindt de Citytrail dit jaar plaats op vrijdag 9 september a.s. (start 19.00 uur) met dit keer de start en finish op De Markt te Middelburg.

De citytrail staat bekend als een leuke en sportieve uitdagende loop met verrassende en uitdagende route door historische en culturele panden, over bruggen, door kerken, winkels, theaters en langs bijzondere bezienswaardigheden in de binnenstad. Entertainment zal tijdens het parcours niet ontbreken voor extra sfeer en beleving en dat kan je als ondernemer ook zelf invullen in je winkel of horecapand.

De organisatie verwacht circa 2000 deelnemers en heeft een parcours uitgezet van 8 à 9 km voor wandelaars en hardlopers. Na de finish op De Markt is er nog een gezellige afterparty met muziek.

De inschrijving (EUR 10,- per persoon) staat open en kan via de website (www.citytrailmiddelburg.nl); een deel van de opbrengt gaat naar twee (lokale) goede doelen.

Vind je het leuk dat circa 2000 deelnemers op een ludieke wijze je winkel of horecapand van binnen beter leren kennen, stuur dan een mailtje naar info@citytrailmiddelburg.nl en er komt een team bij je langs op 22 juni om de geschiktheid te toetsen.
Meer informatie over deze Citytrail is te vinden op  www.citytrailmiddelburg.nl

KAARTEN BESCHIKBAAR VOOR CITY OF DANCE

Vanuit de VOM is er een bedrag gedoneerd aan de organisatie parade die de zaterdag tijdens City of Dance door de stad zal trekken. Als tegenprestatie stelt City of Dance kaarten beschikbaar. vijftien kaarten* voor Zaterdag 16 juli en dertig kaarten* voor de Zondag 17 juli. Deze willen we verdelen onder de leden. 

Stuur een email naar voorzitter@ondernemersmiddelburg.nl en geef de namen op van de personen die naar het festival gaan. (De namen komen op de lijst en zijn persoonsgebonden en First Come First Serve)
*) maximaal 2 kaarten per VOM-lid.

KAARTEN BESCHIKBAAR VOOR DE SINTERKLAAS VOORSTELLING OP 27 NOVEMBER 2022

Ook aan de intocht van Sinterklaas doneert de VOM jaarlijks een bedrag. Los hiervan organiseert de Stichting Evenementen Middelburg een Sinterklaas voorstelling. Hiervoor hebben we vier kaarten* ontvangen

Stuur een email naar voorzitter@ondernemersmiddelburg.nl en geef de namen op van de personen die naar het festival gaan.  *)maximaal 1 kaart per VOM-lid en First Come First Serve

Met vriendelijke groet,

Michelle Bartlett, Judith Bijl, Bert Gunter en Peter Blom
Bestuur Vereniging Ondernemers Middelburg

Het bestuur van de VOM zoals dit jaar voor jullie beschikbaar is.
Voorzitter:
Peter Blom
TEL: 06-2478 1419
Email: voorzitter@ondernemersmiddelburg.nlPenningmeester:
Bert Gunter
email: penningmeester@ondernemersmiddelburg.nlBestuursleden:
Michelle Bartlett
Judith Bijl

email: info@ondernemersmiddelburg.nl

Secretaris:
VACATURE:
TEL: 06-2822 3199
Email: secretaris@ondernemersmiddelburg.nl

Facebook
Twitter
Website
U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van
de Vereniging Ondernemers Middelburg en/of ondernemer bent in Middelburg
WIlt u deze e-mail niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.

 

This email was sent to peter.p.blom@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Ondernemers Middelburg · Langeviele 49 · Middelburg, Zeeland 4331 LR · NetherlandsEmail Marketing Powered by Mailchimp