Actueel
Nieuwsbrief mei 2022
Middelburg, 9 mei 2022

Beste leden van de VOM,

De paasdagen waren een feestje om gewoon als vanouds drukte in de stad te beleven. Vooral de Duitsers en al weer wat Belgen hebben ons weer gevonden tegen alle berichten uit de landelijke media in. Ook Amerikaans hoor regelmatig in de stad.  Zeeland, Walcheren en daarom ook Middelburg blijft gewoon een veilig, gezellig gebied en komen ze gewoon.  Hier moet iedereen wel blij mee zijn.
VAN DE BESTUURSTAFEL

EVENEMENTEN ADVIESRAAD

Via de VOM sponseren wij al jaren diverse evenementen in de binnenstad. Dit waren altijd dezelfde die de weg naar ons wisten te vinden. Dit jaar hebben we geprobeerd hier verandering in te brengen en meer rekening te gaan houden met onder andere spreiding in het seizoen, meerwaarde voor de binnenstad en onze leden. Velen zullen zich afvragen wat ze aan die evenementen hebben maar gebleken is dat veel bezoekers juist die evenementen nodig hebben om Middelburg te ontdekking en een herhalingsbezoek zit er dan ook vaak in. Daarom hebben wij een evenementen adviesraad in het leven geroepen die een heel mooi gebalanceerd advies aan ons heeft afgeleverd.

Wij realiseren ons zeker dat niet iedereen geld heeft gekregen of precies het bedrag wat hij vroeg maar de adviesraad heeft zeer grondig zijn werk gedaan en had gewoon meer vraag dan beschikbaar budget.

Volgend jaar zullen we dit herhalen en hopen we op nog meer nieuwe en kwalitatieve, creatieve aanvragen.

KERSTMUNTENACTIE
De muntenactie is inmiddels geëindigd en de laatste inleverdag was een drukke gezellige ochtend. Vele munten zijn retour gekomen en wederom dit jaar zonder afdracht van een percentage inmiddels ook aan iedereen uitbetaald.

Er is een evaluatie gepland met de organisaties die de munten bij ons afnemen om te bekijken of wij dit volgend jaar weer gaan organiseren. Het is elk jaar weer een hele klus voor de bestuursleden die dit hebben gedaan. Complimenten hiervoor.

WEBSITE VOM
Al een lange tijd staat er op het verlanglijstje een website van de VOM. Hierop alleen maar VOM leden, keurig gerangschikt en ook per straat te selecteren. Deze site is inmiddels in een vergevorderd stadium en binnenkort hopen we daar toch echt binnenkort meer live te kunnen gaan.

Nieuwe versie Plattegrond Middelburg

Sinds een aantal jaren circuleert er een gratis plattegrond van Middelburg voor de bezoekers van de stad. Hier adverteren eigenlijk altijd dezelfde ondernemers op en om al onze leden gelijke kansen te geven informeren we jullie hierbij dat de mogelijkheid zich nu  aandoet om deel te nemen. Er komt namelijk binnenkort een nieuwe versie.

Wil je hier op komen neem contact op met de Tourist Info via mail: info@touristinfomiddelburg.nl

NIEUWE LEDEN:

De afgelopen tijd hebben we een aantal leden mogen toevoegen aan het ledenbestand. Wij heten de volgende bedrijven van harte welkom:
– View 49
– Bos Men Shop

Wij nodigen deze nieuwe leden en uiteraard ook alle bestaande leden uit zaken met ons te delen waar wij bij van dienst kunnen zijn.

MINI-WORKSHOP “PROFESSIONELE VIDEO’S MAKEN MET JE SMARTPHONE”

Op donderdag 16 juni geeft smartphone video expert en voormalig KRO-journalist Geertje Algera om 19.00 uur een gratis mini-workshop Video’s maken met je smartphone bij Drukkerij Middelburg. Algera’s boek Professionele video’s maken met je smartphone zal tevens te koop zijn, en wordt op verzoek gesigneerd.

OPSTARTFASE
Op dit moment zijn we in de opstartfase. We onderzoeken of er genoeg draagvlak is; of de kans groot is dat we genoeg ‘kavels’ krijgen, of maatschappelijke organisaties flexibele klussen willen en kunnen aanbieden en of de kans groot is dat een live evenement haalbaar is in het najaar.
We vinden het fijn als jullie er alvast eens over nadenken of jullie mee willen doen en in welke vorm en als jullie ons dat laten weten. De details kunnen we later bespreken.

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR MEER INFORMATIE EN OPGEVEN.

Tot grote ergernis van velen lijkt het probleem van de hangjongeren aan te houden, te verplaatsen om vervolgens weer gewoon retour te gaan naar het uitgangspunt. intimiderende opmerkingen, diverse verwensingen en vervuiling van winkelramen is meer regelmaat dan uitzondering. Hier zit iedereen mee in zijn maag en is de aanpak in de ogen van velen nogal zwak. Wat in ieder geval blijkt is dat deze jongeren een gratis internetverbinding zeer prettig vinden. het simpelste advies is dus sluit je internetverbinding af met een wachtwoord en ben er spaarzaam mee aan wie je het uitgeeft.

We volgen het op de voet, spreken met de instanties en daar waar wij het vernemen communiceren we het door. Naar onze mening duurt dit ook veel te lang en is het slecht voor het imago voor onze mooie stad.

Meld alles wat niet door de beugel kan aan de politie door een WhatsApp te sturen naar: 06-1220 7006. Geef zo veel mogelijk informatie aan maar zeker de locatie.  0900-8844 of in nood Bel 112.

Met vriendelijke groet,

Michelle Bartlett, Judith Bijl, Bert Gunter en Peter Blom
Bestuur Vereniging Ondernemers Middelburg

Het bestuur van de VOM zoals dit jaar voor jullie beschikbaar is.
Voorzitter:
Peter Blom
TEL: 06-2478 1419
Email: voorzitter@ondernemersmiddelburg.nlPenningmeester:
Bert Gunter
email: penningmeester@ondernemersmiddelburg.nlBestuursleden:
Michelle Bartlett
Judith Bijl

email: info@ondernemersmiddelburg.nlSecretaris:
VACATURE:
TEL: 06-2822 3199
Email: secretaris@ondernemersmiddelburg.nl